fredag 11 mars 2016

Har vi lugnat ner oss sen Kuusamo?...

Nej, verkligen inte, vi fortsätter att flaxa omkring som yra höns. Ett par dagar tillbringade vi i grannstaden Hangö, ena gången på promenad till Uddskata. En hel del svanar var de enda intressanta djurliv vi såg då.

Skottårs-dagens promenad på Tullstranden, solen sken, men en och annan snödriva fanns kvar, i sanddynerna. Sommar fiilisen började komma.

Hamnarna står redo och väntar på sommarens båtfolk. Oj vad kul det skulle vara om man kunde räkna sig till den kategorin. Båtlivet börjar dra ordentligt på nytt, efter en paus på ca 15 år. Ja, jag räknar oss inte som båtägare, trots vår gula lilla tvålkopp på Rosala.

Det såg spektakulärt ut när, kajorna flög högt uppe i skyn i Hangö. Har aldrig förut sett dem på så höga höjder.

I två månader var denna canvas på villovägar, men det visade sig att de bara glömt att meddela från posten att den visst finns att hämtas. Som tur var hittade den rätt till slut och pryder sin plats, som ett fint sommarminne, från förra sommaren :)

Sen då? Vi flaxar vidare till Åland. Där upptäckte jag ett nytt trevligt ställe, där de har massor av påfåglar, höns, papegojor, undulater, kanariefåglar m.m. Nu var de alla i stora burar, men sommartid lär påfåglarna släppas lösa på området.

Dagen vi åkte hem, drog plötsligt en massiv dimma i över Åland. I början, när båten lade ut, såg man knappt handen fram för sig. Efterhand lättade dock dimman, och i utkanten av Åbolands skärgård var det nästan klart.

Våren hade kommit betydligt längre där, än på fastlandet. Gäss hade redan kommit, både grågås och vitkindad gås. En hel del sjöfåglar också, knipor o viggar såg vi bland annat. Nåjo, knipor finns det gott om i Ekenäs just nu också.

Men nog var det lite deprimerande att se att, det inte hänt någonting på snöfronten medan vi var borta. På Åland blommade snödropparna för fullt och krokusarna hade tittat upp, men hos oss? Vi lär nog få vänta ett tag ännu. Men den som väntar har det ännu framför sig. :)