lördag 27 september 2014

27.9.14 - en mycket intressant dag ut fotografisk synpunt. Besökte Hangö fotofestival, med massor av olika föreläsare som berättade om sitt fotograferande. Så intressant att jag faktiskt inte hann äta mer än en smörgås på hela dagen :) 

Nils Sundman intressanta farkost som han fotar sjöfåglar med. Han berättade och gav en hel del tips hur man lockar till sig fåglar eller hur man kan göra för att komma dem nära utan att skrämma dem. Bilderna var fina, vissa just sådana som jag själv skulle önska ta någon gång. 

BioFoto Finland hade på Regatta en förevisning som hette "sju korta fotoberättelser". Intressanta, synd att jag missade de två första pga att jag var på Casino och lyssnade på Nils.

Säkert mångas höjdpunkt att få lyssna till Hannu Hautala, Finlands kanske mest kända naturfotograf. Han började med bilder från Japan, men mest intressanta var nog ändå de inhemska fotografier han visade. Han berättade att han gjort ett 50-tal böcker genom årens lopp, och han hade fått många utmärkelser, tex hedersdoktor 2002. Han visade bilder från Kuusamotrakten, även bilder han hade tagit från en luftballong. Det intressanta med honom är även att han fortfarande fotograferar med vanlig film.

Efter alla föredrag kändes det bra att ta en promenad runt omkring i Hangö med kameran på axeln. Näckrosornas tid börjar vara förbi för denna sommar.

Jag gillar vatten i alla former, även i konstgjorda som en fontän. Nu hem, vrålhungrig som jag var proppade jag i mig en hel pizza ;) Ingen dålig dag minsann....