fredag 31 juli 2015

Semesterresan del 3...


Efter en paus i skrivandet fortsätter nu min semester-rese skildring. Ja dagen efter vår 12 km:s vandring, vaknade vi stela och styva i benen, så vi beslöt att mjuka upp oss med en 4 km vandring upp på Riisitunturi.


Efter ca 1,5 km klättring uppåt så var vi på toppen, en hisnande utsikt hade vi därifrån. Vädret var, som ni ser lite regnsjukt, men det gjorde också att bilderna blev mer dramatiska och det var lagom svalt att vandra.


Här uppe fanns en bänk som man kunde sitta och njuta av utsikten och äta sin fika på. På vägen fanns också riktiga rastplatser om man ville göra upp eld och grilla.


Det fanns flera olika vandringsleder att gå på, men vi valde Riisin Rääpäsy. Från toppen var det ett par km neråt tillbaka till parkeringen. En lagom promenad för oss den dagen.


En och annan fågel kunde vi se och även ett och annat djur, eller före detta djur.

Efteråt körde vi till Käylä för att se på möjliga ställen för Hasse att fiska på. Och alla dessa renar, helt yra sprang de omkring på vägarna, och när de såg bilarna komma gick de och ställde sig framför dem. En dag såg vi en som blivit påkörd, bilisten väntade på polisen som antagligen hamnade avliva den. Som tur hände det inte åt oss.


Efterlämningar av en och annan fiskare :)Hasse studerade sländorna så att han skulle veta vilken typ av fluga som lönar sig att att använda i just den trakten. Men klockan blev mycket och fisket fick vänta till följande dag. Mat och bastu väntade.