söndag 20 september 2015

Jag tyckte härom dagen att jag varit lite lat att fotografera på sistone. Har haft destu mera tankeverksamhet och många planer. Men sen när jag började se igenom mina bilder så märkte jag att nog har jag fotat lite i alla fall i september.
Första bilden får bli hösten till ära, solbelyst nyskördad åker vittnar om bröd i vinter.

För ett par dagar sedan var jag ut och stångades med älgflugorna, räknade till ett 20-30-tal allt som allt så värre kunde det ha varit. Mina kompisar hade bara ett fåtal så det var tydligen jag som var "magneten" i sällskapet, tyvärr...

Svamp hittade jag mycket sparsamt, inga trattkantareller ännu, och gula kantarellens tid börjar vara förbi. Massor av grön, vacker mjuk mossa fanns det däremot gott om.

En varm och vacker septemberdag stötte jag på denna lilla krabat som inte var för rädd för att ta sig ett höstdopp. Till och med halsbandet gick ton i ton med vassen och vattnet.

Så samlade vi närmaste familjen för att ta farväl av sommaren med en grillfest. Vi provade på att laga rövarstek, den blev nog helt okej, men kunde ha varit lite längre i gropen. Nå vi vet till nästa gång. Med kubb och vattenballong krig försökte vi göra oss av med de många kalorier som inmundigats, dessutom fick vi veckans skrattdos...oj vad vi ska leva länge ;)

Det har varit underbara, stilla dimmiga morgnar, så perfekta för att fota stämningsbilder. Vad tror ni att jag har gjort då? Jo sovit gott när det varit som bäst. Men inte ens tio hästar skulle ha kunnat dra upp mig ur sängen, så morgontrött har jag varit. En morgon kom jag mig ut i alla fall och fick några bilder.

Samma morgon låg fukten tät, i luften och alla andra ställen. Spindelväven var vackrare än någonsin. Hoppas det ännu kommer några fina stämningsmorgnar i höst och att jag är lite mindre morgontrött. Kanske det skulle hjälpa att gå lite tidigare och lägga sig, får nog allvarligt fundera på saken. :D

Regn har det verkligen inte varit någon brist på denna sommar, man borde kanske ha passat på att göra en samling bilder av speglingar i vattenpölar, men detta är hittills den enda jag tagit. Ljuset var så vackert den kvällen.

Efter regn kommer sol och det slår aldrig fel, förr eller senare. Så solen tittade fram nu och då mellan de blygrå molnen. Detta var nog en magisk afton, optimalt för att fånga det vackra kvällsljuset, som hela tiden ändrade skepnad beroende på himlens alla element som rörde sig i olika riktningar. Först önskade jag att vattnet hade varit alldeles spegelblankt, men sen ändrade jag mig eftersom det ger liv åt bilden med de små små vågorna på vattenytan.

Synd att det går så fort, när solen närmar sig horisonten och ljuset är som glödande vackrast, då skulle man vilja vara överallt samtidigt. Men oj vad jag njöt, även hemma kan jag njuta nu efteråt, när jag försöker redigera fram stämningen som jag då upplevde.

Natten mellan lördag och söndag, vid midnattstid blev det mitt i allt strömavbrott. Vi har ännu inte fått någon förklaring på varför, men strömmen var borta ovanligt länge. När jag såg ut genom fönstret såg det ut som om hela Ekenäs var utan ström. Vad gör man då? Går och lägger sig? Nix pix, då tar man kameran för att gå ut och fota stjärnor. Härligt att kunna fota dem utan ett enda ljus som stör. Mäktigt! :D Tack ni som bröt strömmen, vem ni nu än var :D.