torsdag 7 januari 2016

Nytt år och nya utmaningar...

I början av året tog vi några dagars tripp till Rosala, innan den värsta kölden knäppte till. Som mest hade vi runt -10 grader, och då tyckte vi det var kallt, både ute och inne. :) Vad ska man säga nu då, en vecka senare när termometern stod på -27 grader på morgonen? Tja, äntligen har vi en riktig vinter, så vi ska inte klaga. Hoppeligen kommer det att minska en del på fästingbeståndet också. :)

I stugan har vi en öppen spis för mysbrasor, men absolut inte för värmen, för man eldar direkt åt kråkorna. Dock är det så härligt att kunna sitta och beundra brasan, så man behöver varken TV eller någonting annat just då. Mysfaktor av högsta slag, på sin höjd en god bok, kameran är också tillåten vid det tillfället. :)

Sedan började det snöa, här de första snöflingorna som virvlar kring frusna kinder.

Senare på kvällen minskade blåsten men flingorna ökade.

En och annan vacker morgon hade vi också, de bly grå-blå himlarna är så ljuvliga, milda färger med silver stänk i havet.

Vacker, lite blåsig kväll, i väntan på mera snö. Ljuset i förgrunden kommer av en ficklampa som jag hade med mig. Rakt fram i horisonten finns Hangö, ett antal sjömil bort.

Den vackraste morgonen av dem alla. Himlen glöder. Morgon rodnad slask i hatt brukar man säg, men här stämde det inte alls, för hela dagen var hyfsat vacker.

En mosters Bolonkor, ute på promenix. Is och kyla tycks inte bekomma alls. :)

En liten nalle, bortglömd i vintern. Borde man skriva en liten saga...det var en gång en Nalle, som bodde hos...men som nu är bortglömd och kall om tassar och nos...

Samma vackra morgon, men nu har solen kommit upp ovanför horisonten. Låg på magen och försökte fånga lite vågstritt i solstrålarna.

Jag blir alltid lika fascinerad av björkarna här ute med sina häxkvastar. Dessutom tycker jag grenverket är så dekorativt.

Och så en sista bild från färjan på väg hem...med tungt hjärta, men väl hemma kändes det bra för följande dag var det -20 grader och det hade blivit en aning svårt att hålla värmen i en icke-vinterbonad liten stuga trots allt.